Visos knygos

Žymaus XIX a. spaustuvininko, leidėjo, publicisto, archeologo, etnografo bei istoriko Adomo Honorio Kirkoro knyga – pirmasis bene nuoširdžiausias ir jausmingiausias vadovas po Vilniaus miestą ir jo istoriją, parašytas lenkų kalba 1856 m.
Tai kartu ir amžininko liudijimai, ir istoriko studija. Leidinyje daug medžiagos apie Vilniaus žmones, čia palikusius savo buvimo ir veiklos pėdsakus. A. H. Kirkoro vadovas Vilnių atskleidžia gyvai, tarsi žmogų, kuris gimsta, auga, bręsta. Autoriaus mintys apie miesto ir kraštovaizdžio dermę labai aktualūs ir šiandien.
Norite mintimis grįžti į prabėgusių metų istoriją? Norite pažinti senojo Šventaragio miesto praeitį?
Vilniuje sulig kiekvienu žingsniu užtiksite ką nors įdomaus, pamokomo, kas primins jums šlovingus lietuvių žygius, atvers kupiną dorybių ir nuopelnų, ydų ir aistrų jų gyvenimo knygą.
Vilnius – tai gyva senosios Lietuvos kronika, jos buvusios šlovės ir nuosmukių liudytojas. Vilnius laimingesnis ir turtingesnis už kitus mūsų miestus, nes juo domėjosi keli žymūs ir garbingi istorikai bei tyrėjai, su kuriais mes anaiptol nedrįstame varžytis; tačiau kaip tik todėl, kad apie Vilnių tiek daug rašyta ir nuomonės apie vieną ir tą patį dalyką dažnai nesutampa, geidaujančiam pažinti mūsų miesto senovę reikėtų perskaityti daug kūrinių, perversti gausybę tomų. Tad mes ketiname bent prabėgomis apžvelgti Vilniaus praeitį, palydėti skaitytoją siauromis ir kreivomis jo gatvelėmis, aprodyti mūsų bažnyčias, mūsų kapines, kur ilsisi šitiek šlovingų veikėjų, kur žlugo šitiek vilčių; senus mūsų pastatus, su kuriais susiję tiek prisiminimų...

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Labai patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Kai kada gyvenime turime nedaug pasirinkimų ir jie gali būti skausmingi, bet rinktis galime. Šiap ar taip, jūs pats nusprendžiate, kaip gyventi: visada turite pasirinkimą ir reikia niekada to nepamiršti.

L.Gounelle "Žmogus, kuris norėjo būti laimingas"

Skaitytojų vertinimai

Atranka

Labai patiko

2015 birželio 15

Paslaptis (The Secret)

Patiko

Nepatiko pats rašymo stilius, pateikim...ntyną, bet... yra ir geresnių knygų :)

2012 gegužės 19

Gyvulių ūkis. 1984-ieji

Labai patiko

Man čia klasika kaip ir "Mažasis princ...Tai knyga, kurią verta turėti namuose.

2012 kovo 14

Geriausios draugės

Labai patiko

2012 kovo 4

Brandos amžius

Labai patiko

Viena geriausių Sartro knygų apie gyve...irinkimą bei laisvės pojūčius. 100/100

2015 sausio 28