Visos knygos

Jo vardas Jeanas-Dominique Bauby. Jis yra populiaraus madų žurnalo "Elle" prancūziškosios versijos vyriausiasis redaktorius. Po netikėto insulto energingas ir guvus donžuanas atsigauna su itin retu "uždaryto viduje" sindromu. Visiškai paralyžuotas Jeanas-Do tampa įkalintas savo kūno skafandre ir gali judinti vien tik kairiąją akį, mirksinčią tarsi drugelis suplasnoja savo sparneliais.
Vienas mirksnis reiškia "taip", o du mirksniai - "ne". Toks bus tolesnio jo gyvenimo kodas. Bet laki vaizduotė, nepalaužiamas protas, specifinis humoro jausmas ir neblėstanti atmintis veikia visu pajėgumu. Unikali aplinkybė leido vyrui išmokti mirksėjimo viena akimi alfabeto ir perduoti artimiausiems žmonėms savo mintis bei pojūčius. Skausmingai ilgo proceso metu jis sugebėjo paraidžiui sudiktuoti biografinės knygos tekstą. Neįtikėtina kantrybe apsiginklavusios ligoninės seselės vieną po kitos garsiai skaitydavo raides, o Jeanui-Do išgirdus teisingą garsą belikdavo tik reikiamu momentu sumirksėti. Toks žygdarbis prilygsta aštuntajam pasaulio stebuklui, bet ši istorija yra tikra.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Vidutinė

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Neįmanoma būti laimingam, jei laikote save įvykių ar kitų žmonių auka. Svarbu suprasti, kad visada dėl savo gyvenimo sprendžiate jūs, kad ir koks jis būtų. Net būdamas žemiausio rango tarnautojas darbe jūs esate savo gyvenimo viršininkas. Jūs vadovaujate. Jūs savo likimo šeimininkas.

L.Gounelle "Žmogus, kuris norėjo būti laimingas"

Skaitytojų vertinimai

Liudytoja

Patiko

2012 liepos 30

Tik su dukra

Labai patiko

Labai įdomi knyga.

2013 rugpjūčio 12

Plieninė žiurkė dainuoja bliuzą (SF 56)

Labai patiko

Plieninė Žiurkė tikrai gera serija kny... šiaip Harry Harrison knygos neblogos.

2018 sausio 3