Psichologija, religija, filosofija

Kvailybės psichologija
Eugrimas , 2020 m.
335 psl.
Žanras: Psichologija, religija, filosofija
Būklė: Labai gera

Pagaliau kvailumas paaiškintas! Ir tą padarė keli itin protingi pasaulio žmonės. Tarp jų Nobelio premijos laureatas, psichologas Daniel Kahneman, profesorius, elgsenos ekonomikos ekspertas Dan Ariely, psichologijos profesorė Alison Gopnik, Harvardo universiteto profesorius ir psichologas Howard Gardner, neuromokslininkas Antonio Damasio, Harvardo universiteto filosofijos profesorius Aaron James, rinkodaros guru Ryan Holiday ir kiti. Visi šie žmonės knygoje „Kvailybės psichologija", kurią sudarė Jean-François Marmion, atskleidžia kvailybės prigimtį ir padeda ją suprasti bei nugalėti.

Aplink mus kvailumas tvyro beveik visur. Pradedant bendradarbiu, kuris niekaip nesupranta, kodėl blogai yra elektroninio pašto programoje spausti mygtuką „atsakyti visiems", baigiant buvusiu klasės draugu, kuris nuolat socialiniuose tinkluose dalijasi sąmokslo teorijomis. Norėdami nugalėti kvailumą, mes pirmiausiai turime suprasti jo psichologiją. Taip pat nustatyti modernią kvailio sąvoką, nes keičiantis pasauliui, kinta ir kvailumo požymiai.

Šiuolaikinis kvailys nėra neišmanėlis, priešingai - jis gali skaityti ir rašyti. Jis nėra neinformuotas - jam pasiekiamos visos informacijos pasaulyje. Toks žmogus nebūtinai meluoja, tačiau yra abejingas tiesai. Tuo pačiu metu jis yra „nuoširdus", „autentiškas", „kalba iš širdies".

Knygoje „Kvailybės psichologija" prancūzų mokslo žurnalistas Jean-François Marmion surinko ryškiausius įvairių specialistų: psichiatrų, psichologų, elgesio, ekonomikos tyrinėtojų, filosofų, rašytojų, neurologų, sociologų ir kitų sričių mokslininkų tyrimus bei samprotavimus žmogaus kvailumo srityje. Jie skaitytojams atskleis priežastis, kodėl kartais labai protingi žmonės tiki visiškomis nesąmonėmis. Autoriai paaiškins, kaip tingios mūsų smegenys priverčia priimti netinkamus sprendimus. Taip pat, sužinosite, kodėl bandymai diskutuoti su kvailiais yra kuo tikriausi spąstai. Garsūs psichologai dalijasi įrodytais faktais, kad žiniasklaidos manipuliacijos ir per didelis informacijos srautas internete daro mus kvailesniais. Knygoje bus atsakyta ir į klausimą, kodėl kvaili žmonės nemato, kad jie yra kvaili. Sužinosite, kad kvailas elgesys ne visada būdingas tik kvailiams.

Autorių išmintis ir sąmojis yra tarsi balzamas kvailiais pasipiktinusioms skaitytojų sieloms ir vilties švyturys idiotų pasaulyje. Knyga parašyta lengvu ir smagiu stiliumi, tačiau pateikia rimtų psichologinių įžvalgų. Tarp minimų pavyzdžių kiekvienas skaitytojas atpažins žmones, su kuriais jam tenka susidurti kiekvieną dieną.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.