Psichologija, religija, filosofija

Kūnas mena viską
Liūtai ne avys , 2020 m.
640 psl.
Žanras: Psichologija, religija, filosofija
Būklė: Labai gera

 

Vienas žymiausių pasaulyje potrauminio streso ekspertų Bessel van der Kolk knygoje „Kūnas mena viską: kaip išgydyti kūno, proto, ir sielos traumas" siūlo drąsią ir novatorišką gydymo paradigmą.

Gaila, bet traumos yra neatsiejama gyvenimo dalis. Ne tik karo veteranai ir jų artimieji susiduria su traumų pasekmėmis. Faktai sako, kad kas penktas amerikietis buvo tvirkinamas, kas trečioje poroje smurtaujama, kas ketvirtas vaikas auga alkoholikų šeimoje, o kur dar kitų nusikaltimų aukos. Tokie išgyvenimai neišvengiamai palieka pėdsakų protuose, emocijose ir net kūnuose. Deja, traumą patiriantys žmonės dažnai perduoda stresą savo partneriams ir vaikams. Didelę gyvenimo dalį jie kovoja su pykčiu, liūdesiu, bejėgiškumu ir agresija.

Bessel van der Kolk jau daugiau nei tris dešimtis metų dirba su potrauminį sindromą patiriančiais žmonėmis. Knygoje jis bando pakeisti mūsų supratimą apie trauminį stresą, atskleidžia, kaip jis veikia mūsų smegenų sritis atsakingas už pasitikėjimą, malonumą, norą džiaugtis gyvenimu, domėjimąsi aplinka. Autorius rodo, kaip šias sritis galima vėl suaktyvinti naudojant novatoriškus gydymo būdus, kurie apima jogą, žaidimus, neurologinį grįžtamąjį ryšį, meditaciją. Remdamasis savo tyrimais daktaras knygoje „Kūnas mena viską: kaip išgydyti kūno, proto, ir sielos traumas" siūlo patikimas medikamentų ir psichoterapijos pokalbių alternatyvas, kurios padės susigrąžinti gyvenimą. Leidinyje aptariamos ne tik mokslinės žinios, bet ir realių žmonių istorijos.

Knyga „Kūnas mena viską: kaip išgydyti kūno, proto, ir sielos traumas" rekomenduojama visiems besidomintiems psichologinėmis traumomis, psichine sveikata ar apskritai mokslu. Įkvepiančioje knygoje skaitytojai ras klinikinius stebėjimus, neuromokslo paslaptis, traumų gydymo istorijos analizę bei asmenines gydytojo įžvalgas.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

...ką žmonės randa skaitydami knygą, ir kodėl vienas mato vieną piešinį, visiškai nepastebėdamas kito, ir kaip autoriui, reginčiam visiškai aiškų knygos paveikslą, turi būti keista matyti, kaip skirtingai ją suvokia skaitytojai.

D.Lessing "Auskiniai užrašai"

Skaitytojų vertinimai

Svetimas

Vidutinė

Nobelio premijos laureato kūrinys iš d...trąkart vargu ar norėtųsi skaityti....

2013 vasario 5

Atsiminimų saugotojo dukra

Patiko

Apie tikrą gyvenimą. Apie žmogų, kurį ...alvok, kokios pasekmės taves laukia...

2012 spalio 1

Heroinas

Patiko

2013 rugsėjo 14

Šeimininkės vadovas

Labai patiko

2013 spalio 4

Mūsų praeities beieškant

Labai patiko

2016 rugsėjo 12