Memuarai, biografijos, raštai

Knygoje apžvelgiamas intensyvus ir įvairialypis talentingos moters gyvenimas ir kūryba. Jurgą Ivanauskaitę prisimena mokslo draugai, rašytojai, dailininkai, muzikantai, žurnalistai, režisieriai, aktoriai, dvasininkai, jos kūrinių vertėjai į kitas kalbas.
70 skirtingų balsų: solidūs kultūrologiniai tekstai (prof. Audrius Beinorius, prof. Jūratė Baranova, prof. Irena Veisaitė, prof. Antanas Andrijauskas, prof. Viktorija Daujotytė). Jos sielos kelionę analizuoja kun. Julius Sasnauskas, Salvijus Pranckūnas, Tomas Šernas. Išsakomi kolegų rašytojų vertinimai (Jono Mikelinsko, Kęstučio Navako, Vytauto P. Bložės, Vandos Juknaitės, Donaldo Kajoko, Dalios Jazukevičiūtės ir kt.). Gausūs teatro ir kino žmonių įspūdžiai: Gyčio Padegimo, Algimanto Puipos, Vytauto Balsio, Gintaro Varno, Oskaro Koršunovo, Vytauto V. Landsbergio, Rasos Samuolytės ir kt. Prisiminimais pasidalijo ir Paulius Normantas, Arvydas Juozaitis, Algirdas Kaušpėdas, Dalia Ibelhauptaitė.
Literatūrologiniu požiūriu vertinga vertėjų į kitas kalbas nuomonė - ne tik apie Jurgos romanus, asmenybę, bet ir šio sunkaus darbo specifiką: apie tai pasakoja Jonas Öhman, Talrids Rullis, Markus Roduner ir kt.
Knygoje spausdinami svarbūs Jurgos pokalbiai su Sigitu Parulskiu, Solveiga Daugirdaite, Vanda Juknaite, Donaldu Kajoku, skelbti įvairiais metais periodikoje.
Ir pirmą kartą - kitoks, intymus Jurgos balsas iš laiškų artimiesiems, kai atsiveria nerimastinga, kenčianti, laiminga, sužeista, abejojanti, susižavėjusi ir sielvartaujanti menininkė ir moteris.
Knyga gausiai iliustruota nuotraukomis iš asmeninių archyvų, publikuojama nematytų ar primirštų Jurgos dailės darbų: plakatų, piešinių, iliustracijų. Knyga baigiama Jurgos maldomis ant Angelo rūbo.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.