Knygos vaikams ir jaunimui

Romualdas Granauskas knyga Jaučio aukojimas. Gyvenimas po klevu
  • Romualdas Granauskas knyga Jaučio aukojimas. Gyvenimas po klevu

„Mokinio skaitinių“ seriją sudaro virš 150-ies pavadinimų knygų, kurias rekomenduoja švietimo programa. Svarbiausias šios serijos privalumas - nedidelė kaina ir adaptuotas turinys.

„Tarpais atrodo, kad juo ilgiau gyveni - juo mažiau besupranti, kas su žmonėmis darosi“, - atsidūsta apysakos „Gyvenimas po klevu“ pagrindinė veikėja Monika Kairienė, už savo gerą būdą kaimynų Kairienėle vadinama, kurios akimis regime senojo lietuviško kaimo nykimą, žmogaus asmenybę ir žmonių bendruomenės pamatus griaunančią kolūkių realybę, amžinosiomis vertybėmis pagrįstų žmonių santykių irimą, fizinę ir moralinę degradaciją.

Kita R. Granausko apysaka „Jaučio aukojimas“ nukelia mus į senus stabmeldystės ir krikščionybės priešpriešos laikus kušių žemėje. Jos pagrindinis veikėjas - senas nesidavęs apkrikštyti žynys.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


Jums taip pat gali patikti

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Grožinė literatūra veikia žmogų vaizdais, panašiais į tuos, kuriuos jis pažįsta, arba visiškai nauju požiūriu į pasaulį, teikia mąstymo, išgyvenimo, elgesio pavyzdžių. Dėl to ne tik daugiau sužinome apie pasaulį ir kitus žmones - taip pat geriau suvokiame jų pažiūras, poelgių motyvus. Literatūra įnešė savo milžinišką indėlį formuojant asmenybę, ji padeda kurti asmeninius resursus, gali kompensuoti visus nepatenkintų poreikių trūkumus. Padėdama išlaikyti emocinę pusiausvyrą, saugo nuo negatyvių emocijų, liūdesio, skausmo, baimės, pykčio, moko kitokio elgesio, teikia asmeninių pavyzdžių.

M.Molicka "Pasakų terapija"

Skaitytojų vertinimai

Romeo

Patiko

2012 rugsėjo 1

Mirusiųjų šnabždesiai

Labai patiko

2013 rugpjūčio 14

Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo

Labai patiko

2020 balandžio 22

Rugiuose prie bedugnės

Patiko

2012 sausio 14

Ilga kaip šimtmečiai diena

Labai patiko

Tiesa, skaiciau rusu kalba. Labai patiko.

2012 balandžio 24