Knygos vaikams ir jaunimui

Dingęs paveikslas
Nieko rimto , 2007 m.
68 psl.
Žanras: Knygos vaikams ir jaunimui
Būklė: Gera

Iliustravo dailininkas Kęstutis Kasparavičius - "Mažojo Nobelio" - Anderseno medalio nominantas.
Pasirodo, ir gyvūnų „aukštuomenė“ neišvengia netikėtumų. Pakviesti į pobūvį, svečiai apžiūrinėja šeimininko – šuns Profesoriaus Adelberto – ką tik įsigytą paveikslą „Kiemšunis“. Paveikslas netikėtai dingsta...iš rėmų!...Kur? Kaip?
Ši dailininko ir rašytojo Kęstučio Kasparavičiaus knyga – tai ir pasaka, ir detektyvas, ir paveikslėlių knyga. Ir viskas vienu kartu! Paveikslo Kiemšunis, išaiškinus vagystę, irgi tampa pobūvio dalyviu...Nieko sau, ar ne? Išties kūrinys ir intriguoja, ir juokina, ir stebina. Ir viskas kartu!
Kęstutis Urba
Beje, šįkart knygelės personažai - mums gerai pažįstami naminiai gyvūnai, tačiau K. Kasparavičius išmoningai "apvelka" juos juokingais, naiviais, kartais komiškais, žmonių tipažais. Taigi, "Tada atkrypavo kitapus gatvės gyvenantis Advokatas Ildefonsas – sumanus ir patyręs antinas. Teismo posėdžiuose, gindamas teisiamąjį, jis imdavo taip garsiai ir nepakenčiamai kvaksėti, kad teisėjas skubiai tą ginamąjį išteisindavo – bijodamas nuo Advokato kvaksėjimo išeiti iš proto. Paskui, grakščiai krypuodama klubais, atkulniavo Grafienė Šarlotė. Ji buvo žymi miestelio dama, nors... kad ir mokėjo prancūziškai ir dėvėjo prašmatnius apdarus, tebuvo kiaulė"... :)

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (1)

Vidutinis įvertinimas: Labai patiko

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.