Knygos-albumai, menas

Kanutas Ruseckas
Vilniaus dailės akademijos leidykla , 1996 m.
286 psl.
Žanras: Knygos-albumai, menas
Būklė: Gera

K. Rusecko biografijos autorius neįvilko į bent kiek ryškesnį teorinį rūbą, vengė platesnių apibendrinimų net ten, kur jie akivaizdžiai piršosi. Tai rašymio būdas, kurį sankcionuoja pati žanro specifika [...] K. Rusecko gyvenimas aprašomas nuosekliai pamečiui, kiek, aišku, tai leido jo dienoraštis ir laiškai. Todėl ir "klysti" paliekama pačiai medžiagai. Autoriaus plunksna įsikiša tik ten, kur natūraliai iš cituojamų laiškų tekste jau neįmanoma susigaudyti įvykių sraute, o dar sunkiau atrasti tikrąsias tų faktų reikšmes. Tada autorius pasitelkia platesnę laikmečio panoramą, kurios kontekste laiškų ir dienoraščio tekstai atsiskleidžia iškalbinga mozaika, tačiau didžioji dalis autorinio teksto yra suteklta antrosios svarbiausių K. Rusecko kūrybinės biografijos šaltinių grupės - pačių paveikslų - analizei. Menotyrinė medžiaga yra autoriaus pasirinkta kaip svarbiausia priemonė šimtams tapytojo epistoliarinio palikimo skeveldrų susjungti į vieningą visumą.

Vladas Drėma (1910-1995) visą gyvenimą aktyviai tyrinėjo senosios Lietuvos dailės bei architektūros istoriją. 1973 m. pasirodė monografija "Pranciškus Smuglevičius". 1991 m. - apybraižos "Vilniaus Šv. Onos bažnyčia. Vilniaus Katedros rekonstrukcija 1782-1802 metais", o 1992 m. - albumas "Dingęs Vilnius". V. Drėmos nuopelnai Lietuvos kultūrai įvertinti jam suteikiant Vilniaus dailės akademijos garbės daktaro vardą, o po to ir Nacionalinę premiją.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Pasirinkdamas tai, kas dabar su tavimi darosi, turėjai savų sumetimų. Laikykis, eik keliu, kuris tau atrodo geriausias, ir netrukus sužinosi, kodėl elgeisi taip, o ne kitaip.

R.Bach "Mesijo vadovas"

Skaitytojų vertinimai

Žvirgždės poema

Labai patiko

Man labai reikia pirmosios “Žvirgždės ...skolino” Kybartuos “geras pažįstamas”.

2018 gruodžio 27

Vienas plius vienas

Labai patiko

2015 liepos 9

Lesė grįžta

Patiko

2017 kovo 21

Džonatanas Livingstonas Žuvėdra

Patiko

Gražus man šitas leidimas. Labai jauki...iri daug džiaugsmo, kai tai pavyksta."

2013 birželio 28

Žmonijos priešai

Labai patiko

2012 lapkričio 13