Istorija, dokumentinė literatūra

 

Mažai žinomi Lietuvos istorijos faktai ir įdomybės, šimtai žemėlapių, laiko juostų, genealogijų, schemų, kautynių planų, vaizdinių ir rašytinių šaltinių, įžymiausių asmenybių biografijos, istorinės sąvokos. Visa tai rasite dr. Igno Kaplerio parengtoje dvitomėje „Iliustruotoje Lietuvos istorijoje". Pirmasis tomas apima mūsų tautos raidos laikotarpį nuo baltų genčių priešistorės ir valstybės susikūrimo XIII a. iki Abiejų Tautų Respublikos žlugimo 1795 m. Antrasis tomas numatomas skirti mūsų moderniosios valstybės formavimosi tarpsniui - XIX-XXI amžiaus įvykiams nuo inkorporavimo į carinę Rusiją iki sovietmečio bei nūdienos Lietuvos Respublikos aktualijų.

Gyvename XXI amžiuje supami modernių skaitmeninių technologijų, keičiančių įprastą knygos skaitymo supratimą. Ši knyga taip pat yra kitokia. „Iliustruotos Lietuvos istorijos" žanrą reikėtų vadinti istorijos kokteiliu, į visumą jungiančiu vaizdą ir žodį, akademines žinias ir publicistiką, skirtingus turinio epizodus ir siužeto linijas, praeitį bei dabartį. Skaitytojai čia ras visko: lūžinius Lietuvos istorijos įvykius, epochines pergales, ne mažiau svarbius kultūros laimėjimus, kasdienio gyvenimo epizodus ir įdomybes, didžias mūsų moteris ir vyrus. Beveik kiekvienoje temoje skirta vietos Lietuvos sostinės Vilniaus istorijai.

Knygos autorius yra Vilniaus universiteto Istorijos ir Komunikacijos fakultetų absolventas, besidomintis istorijos didaktika, paveldo komunikacija ir muzeologija, parašęs populiarių istorijos vadovėlių bei mokymo priemonių.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Užkopęs į kai kurias viršūnes jau niekada nenusileisi, o ištiesi sparnus ir nuskrisi.

R.Bach "Mesijo vadovas"

Skaitytojų vertinimai

Gretutė Zakmajer

Labai patiko

Tikrai gera ,nuoširdi knygelė,skirta 5...aityti. Dar 2 dalys irgi visai geros:)

2015 lapkričio 9

Archontas

Vidutinė

Perskaičiau visą trilogiją. Knygas ska...vės tikėjimai ir truputis fantastikos.

2012 gruodžio 18

Šeima

Labai patiko

2014 rugpjūčio 28

Emos sala

Patiko

kaip lietviu autores tai idomu. primen...s kuryba. autore nestokoja fantazijos.

2012 rugpjūčio 3

Moteris Berlyne. Dienoraščiai

Labai patiko

2013 gruodžio 2