Istorija, dokumentinė literatūra

Jau ne vienerius metus juntamas augantis visuomenės susidomėjimas autentišku Lietuvos žydų pasauliu, tradicijomis ir papročiais. Knygoje siekiama skaitytojus supažindinti su šimtmečius lietuvių kaimynystėje gyvenančios žydų bendruomenės etnine kultūra, prisidėti prie savitarpio supratimo ir tolerancijos sklaidos. Plačiajai visuomenei skirtame pažintiniame leidinyje pristatomos žydų religinės ir pasaulietinės šventės bei su jomis susijusios tradicijos, žydų gyvenimo ciklas ir jį lydintys papročiai, supažindinama su šeštą tūkstantmetį skaičiuojančiu žydų kalendoriumi.

Šio leidinio nereikėtų laikyti išsamiu žydų švenčių ir gyvenimo būdo vadovu ar vadovėliu, skirtu praktikuojantiems žydams. Greičiau tai įvadas į nepaprastai turtingą ir įvairialypę žydų kultūrą, į kurią reikia pažvelgti per spalvingą švenčių ir gyvenimo ciklo prizmę. Knyga ne tik praturtintų Jūsų žinias, pateiks atsakymus apie žydiškąją tradiciją, bet ir iškels naujų klausimų bei paskatins toliau eiti pažinimo keliu.

Živilė Avital Juonytė - tarptautinės komunikacijos specialistė, knygos „Izraelis ir jo žmonės", straipsnių bei paskaitų žydų kultūros tema autorė. Baigusi magistrantūros studijas Jeruzalės Hebrajų universitete, ne vienerius metus dirbo Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje. Nuo 2019 m. gyvena Tel Avive.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

...ką žmonės randa skaitydami knygą, ir kodėl vienas mato vieną piešinį, visiškai nepastebėdamas kito, ir kaip autoriui, reginčiam visiškai aiškų knygos paveikslą, turi būti keista matyti, kaip skirtingai ją suvokia skaitytojai.

D.Lessing "Auskiniai užrašai"

Skaitytojų vertinimai

Prarastos nekaltybės kelias

Patiko

Nepasakyčiau, kad jaukiai praleistas l...ri skaitydmas šią knygą. Rekomenduoju.

2013 balandžio 5

Altorių šešėly

Labai patiko

2012 liepos 16

Voldenas, arba Gyvenimas miške. Apie pilietinio nepaklusnumo pareigą

Labai patiko

Gan sunki knyga, bet tikrai verta auksciausio ivertinimo.

2015 balandžio 2

Oligarcho žmona

Vidutinė

Maždaug iki 9-10 knygos skyriaus vis g... kas domisi rusų istorija ir panašiai.

2012 lapkričio 25

Tikėtina istorija

Patiko

Mano mėgstamiausia rašytoja ir šį kartą nenuvylė.

2013 birželio 8