Istorija, dokumentinė literatūra

Imperija turi mirti
Kitos knygos , 2020 m.
365 psl.
Žanras: Istorija, dokumentinė literatūra
Būklė: Labai gera
Kaina: 15,00 €

Michailas Zygaris, 2017 m. knygoje „Imperija turi mirti" atkūręs skaitytoją svaiginantį ryškių Rusijos imperijos XX a. pr. įvykių ir spalvingų asmenybių kaleidoskopą. Vienas iš atsiliepimų: „Negaliu prisiminti nė vienos knygos - nei Rusijos, nei užsienio autoriaus, - kuri taip plačiai, tiksliai ir įtaigiai perteiktų lemtingo istorinio įvykio esmę. Norintys suprasti, kodėl įvyko tai, kas įvyko, privalo perskaityti šią knygą".

Knygoje kalbama ne tik apie 1917 m. spalio perversmo-revoliucijos išvakares, bet ir apie 1905-1907 m. neramumus Rusijos imperijoje. „Rusijos revoliucijų istorija veiduose, 1900-1917" - skelbia knygos paantraštė. Istoriniai įvykiai ir priežastinė jų seka atkuriama ne iš archyvinių šaltinių, o iš prisiminimų, memuarų ir biografijų, taigi politinis ir socialinis peizažas tapomas kaip portretų koliažas. Gyvenimiškos amžininkų istorijos ir neįtikėtinos jų biografijos susilieja į margą ekspresionistinę drobę, turinčią ir istorinę, ir literatūrinę vertę.

Nors personažų daugybė, skaitytojai tame margumyne nepasimeta. Jie su malonumu pasineria į žmogiškomis aistromis, svaiginančia sėkme, trapiais sandėriais ir niekingomis išdavystėmis kunkuliuojantį istorinių įvykių katilą, iš kurio, paveikta skurdo, priespaudos ir socialinių utopijų, išniro nauja socialinė ir politinė farmacija, pavadinta Sovietų Rusija, vėliau - SSRS.

Knygos autorius M. Zygaris (g. 1981) - liberalių pažiūrų žurnalistas, karo korespondentas, rašytojas, režisierius. 2010-2015 m. dirbo vyriausiuoju televizijos kanalo „Dožd" (liet. „Lietus") redaktoriumi. 2008 m. kartu su V. Paniuškinu parašė knygą „Gazpromas - rusų ginklas" (liet. Išleido „Kitos knygos"), 2015 m. pasirodė jo bestseleris „Visa Kremliaus kariauna", apdovanotas Runeto premija ir išverstas į dešimtį kalbų.

 

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Jei žmogus turi ateitį, ją turi ir knyga. Juk sykį išmokęs ieškoti knygose džiaugsmo ir paguodos, mes be to nebegalime apsieiti. Daugybei žmonių knygos reikalingos kaip duona ir druska. Ir taip bus, kiek mes beišrastume įmantrių kasečių, televizorių ar kitų pakaitalų…

A.Lindgren

Skaitytojų vertinimai

Hitleris ir jo moterys

Labai patiko

2013 spalio 12

Naktis prekybos centre

Patiko

Labai nuotaikinga, tikroviska, lengvai...acija Lietuvoje su laiminga pabaiga ;)

2012 gruodžio 7

Eugenijus Onieginas

Labai patiko

2012 lapkričio 10

Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių II

Nepatiko

Pirmoji, E.L. James knyga, kuri neseni...iau šios knygos savo bibliotekoje? Ne.

2013 gegužės 22

Šėtoniškos išleistuvės

Nepatiko

apysakos per trumpos. Kai tik isijauti, ji baigiasi...

2012 vasario 5