Istorija, dokumentinė literatūra

Puiki nuožmaus ir itin gudraus karo vado biografija „Feldmaršalas W. Modelis. Hitlerio karo elitas"atskleidžia mažai pažįstamos asmenybės gyvenimą ir jo stulbinančius pasiekimus Antrojo pasaulinio karo metais. 

Feldmaršalas Walter Model (1891-1945) buvo talentingas ir agresyvus vokiečių karo vadas, kuris įnirtingai kilo karjeros laiptais Vermachte Antrojo pasaulinio karo metu. Jo patirtis atkuriant sunaikintus frontus pelnė jam „Fiurerio ugniagesio" pravardę. Karo metu Hitleris pasitikėjo savo kylančiu generolu, kuris išsaugojo kariuomenę keliose beviltiškose situacijose. Hitleris jį vertino nepaisant to, kad W. Modelis ne kartą su juo elgėsi gana stačiokiškai. 

Didžiausias W. Modelio laimėjimas buvo 1944 metų birželį, kai jis atkūrė stabilumą rytiniame fronte. Rugpjūtį jis buvo išsiųstas atkurti Vakarų fronto, kur vėl sukūrė stiprią gynybinę liniją. Feldmaršalas Walter Model vadovavo vokiečiams karo pabaigoje, kai pralaimėjimas tapo nebeišvengiamas. Tačiau jis net neketino pasiduoti ir leistis teisiamas už karo nusikaltimus. Jis nusišovė 1945 metų balandį, prieš tai sunaikinęs asmeninius dokumentus.

Knygos „Feldmaršalas W. Modelis. Hitlerio karo elitas" autorius Steven H. Newton pasinaudojo originaliais vokiečių archyvais, taip pat ir Vermachto archyvine medžiaga ir atskleidė galingo karo vado, Hitlerio favorito portretą. Autorius seka „Gynybos liūtu" vadinto W. Modelio istoriją nuo jo herojiškos, tuomet jauno leitenanto tarnybos Pirmojo pasaulinio karo Vakarų fronte iki jo akinančio kopimo į vadus Antrajame pasauliniame kare. 

S. H. Newtono tikslas - ne tik ištraukti feldmaršalą W. Modelį iš nežinomybės, bet ir reabilituoti jį paneigiant „Hitlerio padlaižūno" reputaciją. Autorius, pasinaudodamas gausia archyvine medžiaga, memuarais ir dienoraščiais, knygoje „Feldmaršalas W. Modelis. Hitlerio karo elitas" atskleidžia feldmaršalo asmenybę, jo genialią karo taktiką ir parodo, jog W. Modelis palaikė Hitlerį, tačiau ne aklai, kaip buvo manoma.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Tėra vienas būdas skaityti - tai dairytis bibliotekose ir knygynuose, imti į rankas tas knygas, kurios patraukia jūsų dėmesį ir skaityti tik jas, o kai atsibosta - mesti į šalį, praleisti nuobodulį varančias vietas ir niekada - niekada neskaityti iš pareigos ar dėl to, kad knyga priklauso kokiai nors srovei ar krypčiai.

D.Lessing "Auskiniai užrašai"

Skaitytojų vertinimai

Moteris sniegynuose

Patiko

2013 rugsėjo 26

Siuzana

Patiko

laisvalaikio knyga!

2012 kovo 26

Antarktida

Patiko

2015 balandžio 24

Mėgsta muziką, mėgsta šokti

Patiko

2014 gruodžio 2

Sutemos

Labai patiko

Knygoje veiksmi labai nedaug, kas ture..., bet vistiek si knyga mane suzavejo:)

2012 balandžio 12