Istorija, dokumentinė literatūra

Mūsiškiai
Alma Littera , 2016 m.
304 psl.
Žanras: Istorija, dokumentinė literatūra
Būklė: Gera

„Mūsiškiai" - knyga apie žudikus ir nužudytuosius. Apie lietuvius ir žydus. Apie tai, kas įvyko prieš 75 metus su mūsiškiais mūsų, Lietuvos, žemėje. Knyga pagrįsta Lietuvos istorikų įžvalgomis, žudikų išpažintimis, žudynių liudininkų pasakojimais ir pokalbiais su Lietuvos senoliais, tebegyvenančiais šalia žudynių vietų, kurias šią vasarą „kelionėje su priešu", pasaulyje garsiu nacių medžiotoju Efraimu Zuroffu, aplankė autorė.

„Mūsiškiai" - stiprios moters knyga stipriems. Tiems, kurie neužsimerkia prieš tiesą, tikėdamiesi, kad ji išnyks.

Rūta Vanagaitė - festivalio LIFE įkūrėja, teatrologė, renginių ir TV projektų prodiuserė, leidėja, politikė, rinkimų ir viešųjų ryšių specialistė, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė. 1993-aisiais net buvo įvertinta kaip Lietuvos metų moteris. Dviejų bestseleriais tapusių knygų „Pareigos metas" ir „Ne bobų vasara", autorė.
Pirmoji Lietuvoje tokio pobūdžio knyga „Pareigos metas" (2014 m.) tapo tikru pagalbininku ir atjaučiančiu draugu tiems, kuriuos netikėtai užgriuvo ar kurių netrukus laukia atsakomybė pasirūpinti senyvo amžiaus artimaisiais.
Antrojoje 2015 metais pasirodžiusioje ir didelio susidomėjimo sulaukusioje knygoje „Ne bobų vasara", autorė kalba apie laisvę būti savimi, o šiuo atveju - būtent moterimi. Ji aprašo tai, ką pačiai teko atrasti bei suprasti, susidūrus su nustatytomis visuomenės normomis, spraudžiančiomis individus į stereotipinius rėmus. Autorė nelaiko savęs tobulumo pavyzdžiu, tačiau viliasi, kad tai, ką ji sudėjo savose knygose kažkam taps įkvėpimo šaltiniu.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Savo pačių laimei turėtume mokytis kituose žmonėse įžvelgti daugiau įdomaus ir teigiamo, būti jiems daugiau palankūs, negu abejingi ar priešiški, daugiau jais žavėtis, negu kritikuoti.

B.Kuzmickas. “Laimė”

Skaitytojų vertinimai

Sidabrinė įlanka

Patiko

2019 gegužės 5

Kraujo skonis

Patiko

patiko lietuviskos realijos, veiksmas neleidzia atsitraukti.

2012 liepos 26

Po velnių, aš tave myliu

Labai patiko

2014 rugsėjo 14

Samos laiškai Dženiferei

Patiko

Atsitiktinai ši knyga atsidūrė mano ra... jaukiam ir jautriam "atsijungimui" :)

2013 spalio 9

Cypliukas

Labai patiko

2015 rugsėjo 16