Grožinė literatūra, romanai

Kur velnias nenešioja
Alma Littera , 2019 m.
154 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Labai gera
Kaina: 5,00 €

Legendinio žurnalisto, keliautojo Algimanto Čekuolio dvidešimtoji knyga „Kur velnias nenešioja" - tai dar viena grožinė autoriaus knyga. Šį kartą, remdamasis savo patirtimi, autorius pasakoja apie kelionėse sutiktus žmones. Juos visus sieja kai kas svarbaus... Rašytojo dėmesio centre - lietuviškų šaknų turinčių žmonių gyvenimo istorijos ir įspūdingi nutikimai.

Knygoje „Kur velnias nenešioja" Algimantas Čekuolis pasakoja neišgalvotas istorijas. Čia pateikiami faktai tiesiog suliteratūrinti, o pasakojamos istorijos ir pavojingos, ir liūdnos, ir tragiškos, ir labai dažnai tiesiog juokingos. 


Išskirtinis A. Čekuolio pasakojimo tonas ir stilius leidžia neįtikėtinai tiksliai, gyvai ir įtaigiai atskleisti apsakymų personažų charakterius, papasakoti jų patirtus išgyvenimus. Jie visi skirtingi, tačiau visi turi šį tą bendro. Gyvenimas negailėdamas juos mėtė ir vėtė, jie leidosi į rizikingus ar net mirtinus pavojus, tačiau išliko smalsūs, jautrūs, o svarbiausia - išliko žmonėmis. 


Apsakymų, sudėtų į knygą „Kur velnias nenešioja" autorius Algimantas Čekuolis - aistringas keliautojas. Visur, kur tik jis nuvykdavo ar apsigyvendavo, būtinai leisdavosi į nuotykius, atsiduodavo iššūkiams ir įspūdingoms pažintims. Svetimos kultūros, kalbos, nauji darbai - tik pats patyręs begalę nuotykių gali aprašyti tokius pat kaip jis. Autorių domino visi - nuo legendomis apipintų ar net skandalingų asmenybių, tokių kaip Fidelis Kastras, Če Gevara iki paprastų žmonių, kurie jam vis tiek būdavo kuo nors ypatingi, pavyzdžiui tuo, kad turi lietuviškų šaknų. Tai - pagrindiniai knygos „Kur velnias nenešioja" veikėjai. 


Prieš dvejus metus baigęs televizinę karjerą, A. Čekuolis pradėjo rašyti. Vietoj įprastų dokumentinės prozos kūrinių, jis ėmė rašyti grožinius. Pasak paties autoriaus, tai susiję su jo pasikeitusia veikla, tačiau kur kas labiau susiję su noru ir būtinybe nuolat stebinti savo skaitytojus. 


Algimantas Čekuolis (g. 1931 m.) - žurnalistas, rašytojas ir keliautojas. Yra parašęs 20 knygų, kelios iš jų tapo bestseleriais, o iš viso jo knygų vien lietuviškai išleista per 200 000 egzempliorių. A. Čekuolis 27 metus dirbo nacionalinėje televizijoje, yra parengęs daugiau nei tūkstantį itin populiarių laidų „Popietė su Algimantu Čekuoliu". Yra pelnęs vyriausio pasaulyje reguliarių TV laidų vedėjo titulą.  

 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Mes turime galią keistis. Mes nesame pasmerkti likti, kokie esame. Niekas negali mums padėti, išskyrus mus pačius.

J-P.Sendker "Suderinta širdis"

Skaitytojų vertinimai

Sulaužyta ikona

Patiko

Lengvai skaitesi,primine siek tiek D.B...r M.McCullough *Morgano kelias*,patiko

2015 sausio 19

500 nėrimas vąšeliu

Labai patiko

Tobula knyga, kurios mokosi nėrimo pas... turėti vienetinių savo darbo gaminių.

2015 birželio 12

Morgano kelias

Patiko

Knyga man patiko, minusas tik toks, ka...čiau vis tiek išliko nuostabus žmogus.

2013 spalio 16

Grafas Montekristas I, II, III

Labai patiko

Knyga labai gera... Idomi istorija, ku...ks ne tik vaikui, bet ir suaugusiam...

2012 rugsėjo 10