Grožinė literatūra, romanai

Amerikiečių rašytojos Allison Pataki didingas istorinis romanas „Imperatorienė Sisi" - tai pasakojimas apie mažai žinomą Austrijos-Vengrijos imperatorienę Elžbietą - savo laikų princesę Dianą. 

Ištekėjusi už Austrijos imperatoriaus Prano Juozapo I, Elžbieta - geriau žinoma kaip Sisi - užkariavo žmonių širdis kaip jų pasakų karalienė. Tačiau už blizgios ir akinančios išorės slėpėsi kur kas gilesnė Elžbietos asmenybė. 

Devynioliktojo amžiaus viduryje Vienoje Habsburgų dvaro menės buvo kupinos ne tik valso garsų ir šampano, bet ir įtampos, aistrų, pagundų ir intrigų. 

Dusinama griežtų protokolų ir sudėtingos santuokos, Sisi tampa vis nerimastingesnė. Laisvos sielos klajoklė randa paguodą ir nusiraminimą tik savo dvare Vengrijoje, netoli Budapešto. Čia ji jodinėja numylėtais žirgais ir mėgaujasi žavingo grafo vizitais. Šį vyrą imperatorienė netikėtai įsimyli. Tačiau tragiškos naujienos ištraukia ją iš trapaus ramybės uosto ir priverčia grįžti į sostinę, į pasaulį, pripildytą gandų, apkalbų ir pavydo. Pavojai čia tyko kiekviename šešėlyje. 


Blaškydamasi tarp meilės romanų ir praradimų, pasišventimo ir nepaklusnumo, Sisi kovoja su ją draskančiais troškimais. Išsaugoti šeimą ar bėgti iš ją žlugdančios santuokos, o kartu ir nuo beprasidedančio Pirmojo pasaulinio karo? Amžiuje, kai griūva monarchijos, Sisi kovoja už savo teisę į sostą, už žmonių meilę ir bando išgelbėti savo imperiją. Tačiau ar ji pajėgs išsigelbėti pati?

Romane „Imperatorienė Sisi" atgyja tokios istorinės figūros kaip pamišėlis Bavarijos karalius Liudvikas, princas Rudolfas ir kiti. Svarbiausia - čia atgyja imperatorienė Sisi - išskirtinė, ekstravagantiška moteris, gyvenusi romantišku, tačiau nenuspėjamu ir nepastoviu laikotarpiu.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.