Grožinė literatūra, romanai

Visame pasaulyje išgarsėjusiame šešių autobiografinių romanų cikle „Mano kova" Karlas Ove Knausgårdas šokiruojamai atvirai aprašo savo paties, o ne išgalvotų personažų gyvenimą. Kiekviena ciklo knyga skaitoma kaip talentingai parašytas, tvirtais siužeto siūlais sukabintas romanas. Savito stiliaus pasakojime susipina intymios kasdienio gyvenimo detalės su pamatiniais - meilės, mirties, vienatvės, kūrybos, baimių ir gėdos - klausimais. Šis literatūros šedevras suteikia galimybę pažinti vieną originaliausių šių dienų rašytojų.

Antros ciklo knygos „Mylintis žmogus" šerdis - Knausgårdo ir jo žmonos Lindos meilės istorija, tačiau, pasakodamas apie intymiausius santykius, autorius brutaliai ir atvirai analizuoja įvairiausias kitas meilės ir nemeilės formas: vaikams, tėvams, draugams, giminėms, šaliai, kaimynui ar nepažįstamajam. Leidžiasi į skausmingas savojo „aš" paieškas: rašymas jam - mėginimas išsilaisvinti, atsiriboti nuo kitų, kasdienybės; paliečia ir savęs pažeminimo arba išaukštinimo temas. Autorius kuria vitališką ir universalų pasakojimą apie kasdienes, mažas ir dideles, kovas, kurias mes visi kovojame diena iš dienos. 

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

...ką žmonės randa skaitydami knygą, ir kodėl vienas mato vieną piešinį, visiškai nepastebėdamas kito, ir kaip autoriui, reginčiam visiškai aiškų knygos paveikslą, turi būti keista matyti, kaip skirtingai ją suvokia skaitytojai.

D.Lessing "Auskiniai užrašai"

Skaitytojų vertinimai

Keturi daktaro Marčo sūnūs

Patiko

Itempta,kaip ir kitos sios rasytojos k...slapius tolyn, labai netiketa pabaiga.

2011 spalio 13

Kelyje

Labai patiko

2012 sausio 14

Naktys Rodantėje

Patiko

2019 gegužės 5

Kelionė prie Amazonės

Patiko

2012 sausio 7

Poezija

Patiko

2015 balandžio 24