Grožinė literatūra, romanai

Australė Trudi Canavan ne veltui tituluojama viena žinomiausių pastarojo dešimtmečio maginės fantastikos stiliaus rašytojų. Jos sukurta trilogija "Juodasis magas" sulaukė didelio pasisekimo ir sužavėjo milijonus skaitytojų. Burtais ir nuotykiais alsuojančios knygos pelnė tarptautinį pripažinimą ir buvo įvertintos prestižiniu „Aurealis" apdovanojimu kaip geriausios fantasy knygos.

„Didysis magistras" - trečioji ir paskutinė magiškosios trilogijos dalis, kurioje nusimetamos visos kaukės ir lemiamoje kovoje dėl Kiralijos susigrumia galingiausi burtininkai.

Praėjus metams po laimėtos magiškos dvikovos Sonėja Magų gildijoje jaučiasi vis užtikrinčiau. Gyvenimą nuodijęs Redžinas pagaliau paliko ją ramybėje, ji nusipelnė ir kitų naujokų bei mokytojų pagarbos. Per tuos metus Sonėja daug ko išmoko, tačiau jos mokslai dar nebaigti. Didžiojo magistro Eikarino globojamai merginai ramybės neduoda kadaise matytas globėjo atliekamo juodosios magijos ritualo vaizdinys. Neramu ir dėl didžiojo magistro įspėjimo, kad nuožmūs Kiralijos priešai atidžiai stebi Magų gildiją ir laukia patogaus meto pulti. Eikarinas tikina, kad pasipriešinti Sačakos burtininkų galiai galima tik pasitelkus juodąją magiją, tačiau Imardine ji uždrausta.

Siekdamas išsklaidyti jos abejones Eikarinas pamažu įtraukia Sonėją į savo kovą su Sačakos burtininkais. Netrukus ji sužino, kad Magų gildijos didysis magistras praeityje buvo patekęs į priešų rankas ir iš jų perėmė juodosios magijos paslaptis. Priblokšta Sonėja pradeda abejoti Magų gildijos skelbiamomis tiesomis. O tuo metu prie Kiralijos sienų jau telkiasi tamsūs audros debesys.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.