Grožinė literatūra, romanai

Neįtikimai karštos švediškos vasaros viduryje randama nužudyta jauna Vekšės policijos akademijos studentė.
Ką jauna atsargi moteris galėjo laisva valia įsileisti į butą vėlų vakarą? Įtarimas krinta ant savų, kolegų. Paspartinti tyrimo iš Stokholmo be didelio noro atvyksta policijos inspektorius Evertas Bekstriomas. Egoistiškas, tuščiagarbis ir viskam išankstines nuostatas paruošęs Bekstriomas neturi nei pareigos, nei atsakomybės jausmo; visus, išskyrus save, laiko kvailiais, o bent kiek šiltesnius jausmus jaučia tik savo auksinei žuvelei ir alkoholio buteliui.
Kad išpainiotų nusikaltimą, visko mačiusiai jo komandai teks sekti menkomis užuominomis, kurios liko bekompromisiškam vadovui „atšaldžius" pėdsakus.

Kupina juodojo humoro, prikaustanti ir brutaliai realistiška knyga "Linda, kaip iš Lindos žmogžudystės" yra detektyvų žanro fenomenas. Po jo Ellroy'aus, Lehane'o ir McBaino kūriniai atrodo kaip pasakaitės vaikams. Negana to, kad vietoj teigiamo herojaus „gauni" antipatišką tipą, o policijos tyrimo aprašymas verčia gailėtis Švedijos piliečių, Everto paveikslas kelia juoką ir... simpatiją.

Leifas G. W. Perssonas (g. 1945 m.) yra garsiausias Skandinavijos kriminologas ir psichologinių portretų sudarytojas, kurį laiką dirbęs Švedijos teisingumo ministerijos patarėju. 1991-2012 m. ėjo kriminologijos profesoriaus pareigas Nacionalinės Švedijos policijos taryboje, nuolat konsultuoja žiniasklaidą kaip didžiausią patirtį turintis kriminalistas.
L. Perssonas yra devynių bestseleriais tapusių romanų autorius, trys jų apdovanoti prestižiškiausiais skandinavų detektyvų rašytojų apdovanojimais, pagal kelias knygas sukurti filmai.
Prodiuseris Hartas Hansonas (Kaulai) baigia kurti naują serialą Bekstriomas pagal L. Perssono trilogiją apie Evertą.

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

V i s i mes esame patyrę akimirkų, priverčiančių stabtelėti, atsitiesti, susitelkti ir susivokti, kas esame. Visos kliūtys, pasitaikančios mūsų kelyje, yra prasmingos. Tik nuo to, ar būsime atviri ir mokysimės iš šių iššūkių, priklausys, ar mums pasiseks, ar įklimpsime giliau.

O.Winfrey "Mano gyvenimo atradimai

Skaitytojų vertinimai

Erškėčių paukščiai

Vidutinė

Man šioje knygoje labai per daug avių,...tymu. Knyga didelio įspūdžio nepaliko.

2012 vasario 24

Urvinio lokio gentis. Pirmykštė moteris 1 knyga

Labai patiko

Knyga, pasakoja, apie pirmykščių žmon...užinoti, kuo baigiasi Ailos gyvenimas.

2013 birželio 5

Nes nežinojau, kad tu nežinai

Labai patiko

2013 gruodžio 2

Atskalūno laiškai

Labai patiko

2013 gruodžio 2

Fifty shades darker

Labai patiko

2014 sausio 28