Grožinė literatūra, romanai

Raudonoji karalienė
Alma Littera , 2015 m.
408 psl.
Žanras: Grožinė literatūra, romanai
Būklė: Gera

Maros pasaulis padalytas pagal kraują - raudonieji tarnauja sidabrinio kraujo kilmingiesiems, apdovanotiems antžmogiškomis galiomis. Mara yra raudonoji, gyvena skurdžiame kaimelyje vagiliaudama, kad pragyventų, kol lemties valia atsiduria sidabrinių karaliaus rūmuose. Valdovo, princų ir visų kilmingųjų dvariškių akivaizdoje ji atranda turinti ypatingų galių.

Norėdamas šitai nuslėpti, karalius priverčia Marą apsimesti kitados pamesta kilminga sidabrine ir paskelbia vieno iš savo sūnų sužadėtine. Norėdama išgelbėti namiškius nuo persekiojimo ir savo vaikiną nuo žūties mūšio lauke, ji sutinka apsimesti sidabrinių palikuone ir tapti princo Maveno sužadėtine. Mavenas neabejingas Marai, tačiau vyresnysis jo brolis, pirmasis princas Kalas, regis, irgi žavisi ja...

Mara ryžtasi pasinaudoti naująja savo padėtimi ir pagelbėti raudoniesiems išsivaduoti iš sidabrinių priespaudos. Neatsargus žingsnis gali baigtis mirtimi, nes šiame pavojingame žaidime lemiamas vaidmuo tenka išdavystei.

Septyniolikmetei Marai iš Polių kaimo atrodo, kad jos gyvenime negali būti jokių pokyčių. Vis dėlto likimo vingiai nenuspėjami: po netikėtos pažinties su paslaptingu vaikinu mergina atsiduria sidabrinių rūmuose tarp tų, kurių labiausiai nekenčia. Netrukus sužino, kad jai, nors ir ne kilmingajai, paklūsta ypatinga galia, kelianti grėsmę pačių sidabrinių viešpatavimui. Noromis nenoromis Mara įtraukiama į pavojingus žaidimus. Kas bus laimėtojas šiame keistame nuolatos kariaujančiame pasaulyje, padalytame pagal kraujo spalvą?

Skaityti daugiau... Skaityti mažiau

Šios knygos šiuo metu neturime. Galite užsisakyti pranešimą el.paštu jei šią knygą vėl turėsime pardavime


Jums taip pat gali patikti

chat Skaitytojų vertinimai (0)

Kviečiame vertinti bei komentuoti savo perskaitytas knygas ir susirasti skaitymo bendraminčius.

Šiuo metu įvertinimų nėra.
shopping_cart Krepšelis (0)

Pagauk prasmingą mintį

Kiti žmonės. Jų nepažįsti, jie gyvena savo nepažįstamą gyvenimą, tačiau kiekviename nepažįstamame gyvenime yra dalykų, kuriuos lengvai atpažįsti. Kiekviename gyvenime rasi neišsipildymo jausmą, pradinės nuostabos liekanų. Lyg fantomas neaiškų, bet skaudų prisiminimą, kad pro kažką praeitą, kažkas apleista ar tiesiog prarasta. Šiaip ar taip, visa tai banalu, visai kasdieniška ir nėmaž nepanašu į pasaulio pabaigą. Priešingai, kaip tik tai galbūt užtikrina, kad pasaulis juda toliau, nenugrimzta, kai kasnakt vyrai ir moterys visame Žemės rutulyje guli nemiegodami, manydami, kad tasai kitas šalia sau miega...

J.C.Grondahl "Kitokia šviesa"

Skaitytojų vertinimai

Tėvas Gorijo

Labai patiko

Apie gyvenima... Pamokanti knyga...

2012 spalio 24

Mirusios širdys (Sukes Stekhaus knyga 2)

Labai patiko

2012 vasario 5

Pelės maldos

Labai patiko

Labai įdomi knygutė.

2015 birželio 25

Klystkeliais

Labai patiko

Pabaiga buvo lengvai nuspėjama,tad buv...i, bet perskaitęs tikrai nenusivyliau.

2012 balandžio 3

Pagalba

Labai patiko

2012 vasario 10